/ Tweede Huwelijk

Het Tweede Huwelijk

Indien u voor de tweede keer in het huwelijk treedt, kan het raadzaam zijn huwelijkse voorwaarden te maken. Er vindt dan geen vermenging plaats tussen de vermogens van de beide echtgenoten.

Indien uw eerste huwelijk is geëindigd door overlijden en uw overleden partner een testament had gemaakt, is vaak in een dergelijk testament bepaald dat uw kinderen hun erfdeel kunnen opeisen indien dit tweede huwelijk niet onder huwelijkse voorwaarden plaatsvindt. Tineke Groot notaris kan u op dit punt adviseren.

Indien u voor de tweede keer met dezelfde echtgenoot huwt, herleven op grond van de wet alle eerdere gevolgen van het huwelijk. Dit betekent dat u automatisch in dit tweede huwelijk weer in algehele gemeenschap van goederen bent gehuwd, indien dit in het eerste huwelijk ook zo was. Wenst u huwelijkse voorwaarden dan is dit mogelijk. Wel stelt de wetgever dan als vereiste dat de procedure van rechterlijke goedkeuring gevolgd moet worden zoals die ook geldt voor echtgenoten die tijdens hun huwelijk huwelijkse voorwaarden willen maken.

Direct advies aanvragen


Verzenden
Heeft u gevonden wat u zocht?
Delen
Uw waardering

© 2016

Privacy           Algemene voorwaarden           Sitemap