/ Zelf koop contract opstellen

Zelf koopcontract opstellen

Aan- en verkoop van een woning is voor velen van ons geen dagelijks werk. Het is ongetwijfeld een van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven.

Soms wordt uit kostenoogpunt de inschakeling van de makelaar achterwege gelaten en gaan partijen zelf aan de slag met de verkoop, met de onderhandelingen en met het opstellen van de koopakte, die via internet makkelijk te downloaden valt.

Als er dan in het onderhandelingsproces problemen ontstaan, komen partijen alsnog bij een makelaar of notaris terecht die zal proberen een en ander op te lossen en alsnog in goede banen te leiden. Dit staat of valt met de medewerking van beide partijen. Als de verhoudingen tussen partijen al vertroebeld zijn, kan het soms niet meer mogelijk zijn alles naar wens van beide partijen op te lossen en te regelen.

Bij het kopen van een huis spelen veel zaken, waar u misschien niet of nauwelijks weet van heeft. Een goede adviseur zoals een makelaar of notaris, is daarom erg belangrijk.

Zo zal een makelaar, omdat hij de markt beter kent, bijna altijd scherper kunnen onderhandelen, ongeacht of hij nu voor de koper of de verkoper optreedt.

Maar ook een notaris kan u behoeden voor teleurstellingen.

Direct advies aanvragen


Verzenden
Heeft u gevonden wat u zocht?
Delen
Uw waardering

© 2016

Privacy           Algemene voorwaarden           Sitemap