Huwelijk

Huwelijk 

Inleiding

De wet kent verschillende samenlevingsvormen. Een van deze vormen is een huwelijk. 

Een huwelijk kan gesloten worden in gemeenschap van goederen. Maar, sinds 1 januari 2018 dient u dan huwelijkse voorwaarden te maken. Soms kan het maken van huwelijkse voorwaarden zinvol zijn. Laat u goed informeren. Bij Tineke Groot Notaris bent u hiervoor aan het goede adres. Wilt u met ons over het maken van huwelijkse voorwaarden praten, dan kunt u daarvoor met ons contact opnemen. 

Het sluiten van een huwelijk is vaak een van de mooiste momenten in een mensenleven.
Aan het sluiten van een huwelijk zitten veel gevolgen. Deze worden geregeld in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek, het zogenaamde huwelijksvermogensrecht. Veel mensen zijn zich niet of nauwelijks van deze gevolgen bewust. 

Indien de voorwaarden zoals de wetgever die gesteld heeft in het huwelijksvermogensrecht niet gewenst zijn, is het mogelijk van een aantal van deze wettelijke regels af te wijken. Dit gebeurt meestal door het maken van huwelijkse voorwaarden. Deze huwelijkse voorwaarden worden in een notariële akte vastgelegd, die akte wordt bij de rechtbank wordt ingeschreven. Tussenkomst van de notaris is dus vereist voor huwelijkse voorwaarden. Tineke Groot Notaris kan u hierbij helpen.  

De belangrijkste zaken met betrekking de wijzigingen huwelijk per 1 januari 2018 kunt u hier lezen.

 

 

Info

Raadhuisstraat 9
5066 AP Moergestel
Telefoon: 013-5286847
Fax: 013-5216511
E-mail: info@tinekegrootnotaris.nl
Postbus 90, 5066 ZH Moergestel

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 uur en 12:00 uur en tussen 13:00 uur en 17:00 uur

Tineke Groot Notaris

Voor snelheid, efficiëntie en een gunstige prijs.

 

Vraag advies aan